Beebi nohu korral aitab ninaaspiraator

Nohu ehk limaskesta põletik on talvehooajal lastel ja väikelastel tavapäraseks probleemiks. Kui täiskasvanud paranevad viiruslikust nohust paari nädala jooksul, siis beebi nohu on väga pikalt vaevav haigus, kui seda välja ei ravita. Beebid hingavad alguses ainult läbi nina, seega kui beebi nina on kinni, siis ta ei saa hingata ning ajule pole tagatud piisavat hapnikuvarustust. Nohu võib kaasa tuua ka keskkõrva- ja põskkoopapõletiku, mis toob endaga kaasa mitmeid probleeme näiteks köha, hingamisraskused ja energiataseme languse. Kasutades ninaaspiraatorit on hingamisteed sekreedist puhtad ning laps terveneb nohust kergemini.

Millised on tunnused, et beebil on nohu?

Kui beebil on nohu, siis on tema nina kas kinni või justnimelt lahti ehk eraldub lima, mis võib olla kas hall, kollane või roheline. Lastel võib esineda nohu korral ka palavikku. Lisaks võivad olla lapse silmad ärritunud –  vesised või punased – ning lümfisooned tursunud. Lapsel tuleks nohu kindlasti välja ravida, et vältida keskkõrva- ja põskkoopapõletiku teket, mis võivad kujuneda ka kroonilisteks.

Mida teha, kui beebil on nina kinni?

Beebi nohu ravimine on keerulisem, kui täiskasvanute puhul, sest beebi ei oska ise nuusata. Sellepärast on nohu ravi alustamine võimalikult varakult väga oluline. Ühe variandina on võimalik beebi ninna tilgutada soolvee tilku, kuid arvestada tuleb sellega, et siis ei saa beebi ninast sekreeti kätte. Seega soovitame kasutada ninaaspiraatorit, mille pehme otsik ei ärrita beebi nina ning mis aitab beebi ninast sekreedi täielikult eemaldada.

Kuidas kasutada ninaaspiraatorit?

Kui beebi nina on kinni, siis tuleb väikelaps seljaga võtta enda rinna vastu. Elektrilise ninaaspiraatori otsik tuleb asetada ninasõõrmesse, suunaga silma välisnurga poole, sest nii tuleb lima ninast kõige paremini välja. Kui ninas on paksemat sekreeti, siis tuleks natukene lisada ka füsioloogilist lahust. Ninaaspiraatorit kasutades tuleb valida õige kiirus. Kui nina on lahtisem, siis piisab väiksemast võimsusest. Lima saab ninast kätte kiiresti ning pärast seda tuleb otsik pesta leige veega ja lasta kuivada.

Nosiboo ninaaspiraator aitab vältida põskkoopapõletiku teket

Nosiboo ninaaspiraator on hea abivahend, millega beebi nohu ravida, sest see on välja töötatud koostöös arstide ja teadlastega.  See aitab eemaldada beebi ninast sekreeti kiirelt ja mugavalt. Masin on kaitstud ka ülekasutamise eest. Nimelt lülitab seade ennast ise välja, kui see on liiga kaua töötanud. Samuti on aspiraatori otsik korduvkasutatav – peale igat kasutamist tuleb see lihtsalt ära puhastada. Nosiboo ninaaspiraator aitab leevendada lapse nohu lihtsalt ja ohutult.

Kas peab minema arsti juurde, kui väikelapsel on nohu?

Kui lapse nohu ei parane ära kahe nädalaga, siis tuleks pöörduda arsti juurde