Mõned inimesed väidavad, et kui te saate lapsed, muutuvad jõulud paremaks, et teie lapsepõlve jõulude võlu tuleb tagasi. Teised aga ütlevad, et see pole parem, vaid lihtsalt teistsugune ja sama maagiline kui kunagi varem.

Kuidas iganes see ka teile ei tunduks, lastele eelneva ja järgneva jõuluaja vahel on kindlasti mitmeid erinevusi – siin on mõned, mida meie oleme lapsevanematena märganud.

  1. Ostlemine

Kui enne lapsi veetsime tunde poodides ringi jalutades ja kinke kaalutletult valides, siis need lõõgastavad pärastlõunad on nüüdseks minevik.

Nüüd tehakse suurem osa meie ostlemisest veebis pärast seda, kui lapsed on magama läinud, ja me lihtsalt palvetame, et kaubad jõuaksid kohale siis, kui lapsi kodus ei ole.

  1. Puu

Enne laste saamist oli kuuse ehtimine omaette nauding! Kuuseehted kuusel moodustasid imelise värvikombinatsiooni, jõulukuulid suurenesid või kahanesid vastavalt asukohale jne.

Aga nüüd, kui lapsed on pildil (lapsed, kes on kaunistamiseks piisavalt vanad), jääb see Insta täiuslik puu minevikku. Neile meeldib kaunistada puu iga oksa kohta min 10 kaunistusega ja igal aastal mõne uue omatehtud kaunistusega (paperist Pokemonid, üllatusmuna vidinad, kommipaberist meisterdused jne).

Ja mis puutub kaunistustesse, siis need, mille lapsed enamasti valivad, pole kaugeltki täiskasvanu jaoks stiilsed. Lapsed on nagu harakad, mida säravamad ja sädelevamad, seda parem! Kuid olenemata sellest, kompenseerib laste rõõm ühiselt kuuse ehitmisest igasuguse Insta-puu.

  1. Sotsialiseerumine

Kui olete noor, vaba ja vallaline, on suhtlemine jõulude tohutu osa ja ausalt öeldes on see ikka veel ka siis, kui teil on lapsed.

Lihtsalt “natuke” teistmoodi! Selle asemel, et planeerida hommikuni kestvaid jõulu- ja aastavahetuse pidustusi, planeerime päevaseid kohtumisi kelgutades ja kakao joomisi ning pakkide avamisi rohkete mänguasjadega. Ja seda kõikke muidugi hinge kinni hoides, et keegi haigeks ei jääks!

  1. Stiil

Millegipärast meeldib meile kõigile jõuluõhtul end “üles lüüa”, kuigi me enamasti oleme oma pere seltsis vanaema elutoas. Aga see on jälle osa jõulude võlust!

Kuid kui teil on lapsed, avaneb täiesti uus stiilimaailm (kahju, et see pole teie jaoks!). Laste jõuluriided on lihtsalt liiga armsad!!! Ja seal avaneb täiesti uus maailm matchivate jõuluriiete või ööriiete näol. Unustage igasugused glitterkleidid, lastega koos tulevad põhjapõtradega kampsunid ja lummememmedega tudukat… tervele perele.

  1. Pildistamine

Lastega algab jõuluaeg esimese lumega! Emmede Instagramid täituvad igapäevaselt lisanduvate piltidega, kus lapsed kelgutavad, ehitavad lumememme, uisutavad jne jne. Lisaks lisandub laste sünniga uus pereliige – fotograaf, keda peab ilmtingimata külastama ka jõulude ajal. Vanavanemad ju ootavad igal aastal uut raamitud pilti lastest lumevahuses stuudios.

Jah, jõulud on teistsugused, kui lapsed tulevad, on vähem öid väljas pidutsedes, seal pole valesid, vaid hunnik jõulumaagiat ja põnevust! Kõik see, mis teil endal oli lapsena!

Mis teie jaoks jõulude juures kõige enam muutunud pärast laste saamist? Kas oleme midagi unustanud?