Vahel saame klientidelt tagasisidet, et lapsed nutavad meie seadmeid kasutades. Mina ise olen ema kahele pisikesele põnnile ja aktiivne Nosiboo kasutaja olnud juba aastaid.

Esimene Nosiboo jõudis meie perre siis, kui esimene laps oli vast 10-kuune. Nimelt oli tal iga hamba tulekuga (ja neid tulid tal pea iga kuu) suur nohu. Nagu ikka, olin esimese beebi tulekuks valmistudes muretsenud arstikappi Rhinomeri, millega lapse nina puhastamine oli normaalselt võimalik vaid esimesed elukuud. Peale seda kui laps suutis rohkem sipelda ja ka sekreeti rohkem toota, osutus manuaalse pumba kasutamine täielikuks piinaks nii mulle kui ka lapsele. Sageli tuli nina puhastada iga tund ning ma lihtsalt ei jaksanud enam! Ei jaksanud sellega imeda ja ei jaksanud ka pidevalt neid uusi otsikuid osta. DIY on ju emmede hulgas popp, seega proovisin isegi Rhinomeri otsiku sisse lõigata nõudepesusvammist uusi „filtreid“ aga ka neid parajaks saada oli keeruline ning nende tihedus ka ei olnud hea. Seega mu frustratsioon aina kasvas!

Kuidagi jõudis minuni reklaam Kidsmedi pakutavast imemasinast. Esialgu ehmatas selle kallis hind mind ära ja otsustasin proovida hoopis tunduvalt soodsamat patareidel töötavat aspiraatorit, mille sain ise apteegist kohe ka kätte. Aga oh imet, see ei tõmmanud mitte midagi sealt ninast välja. Proovisin erinevas suuruses otsikuid, mis seal kaasas olid aga ei midagi. „Well“ spent 49€! Selleks hetkeks ma olin karjuva nohuse lapsega nii õnnetu, et kiirelt läksin Kidsmedi kodulehele ja tellisin Nosiboo PRO ära, ise lootes, et ma taas pettuma ei pea. Pakk jõudis minuni järgmiseks päevaks ja kiirelt asusin seadet proovima. Laps padjale pikali, harjumuspärane asend lapse fikseerimiseks sisse ja masin tööle. Endale tundus esmalt nagu oleks tolmuimeja tööle pannud aga minu esimesele lapsele see „müra“ lausa meeldis – ta jäi vaikseks ning püüdis vaid pead eest keerata. Ei mingit karjumist ega hullu rapsimist. Reaalselt vaid paar sekundit ja kõik - laps sai taas süüa ja magada! Nii jäigi Nosiboo PRO meile kapile igapäevaseks kasutuseks.

Kui aga sündis meie pisike printsess, siis tema esimene nohu tuli, kui ta oli vaid paarikuune ja juba siis röökis ta nagu teda üritataks tappa. Kuna ma teadsin (jah, ma olen enda peal seda seadet proovinud :D ), et see tegelikult talle haiget ei tee ning kogu protseduur võtab vaid mõned sekundid, ei lasknud ma end sellest protestikisast heidutada. Kogu imemine võttis vaid mõne sekundi, peale seda võtsin lapse sülle ja nutt leebus kiirelt. Kui mul on valida beebi, kes ei saa kinnise nina tõttu magada, süüa ning on pidevalt pahur ja nutab nii ehk nii (mille tõttu kannatab terve pere) või siis kannatan seda paariminutilist nuttu, mille tagajärjel on kõigi elu lihtsam, siis valin kindlasti viimase variandi.

Esimese lapsega on kindlasti lapse nuttu raskem kuulata. Lapse nuttu on nagunii halb kuulata ja eriti veel siis, kui tundub nagu oleksid ise selle põhjustajaks. Samas ma tahaks omast kogemusest öelda, et emadel tuleb sageli lapse heaolu nimel süda kõvaks teha. Suhtuge ninapuhastamisesse kui meditsiinilisse protseduuri, mida on vaja teha, et laps terveks saab või tal kergem olla oleks. On palju teisi ebameeldivaid tegevusi (verevõtt; operatsioonid vms), mis reaalselt lapsele haiget teevad, kuid te lasete neid ju lapsele siiski teha, sest need on vajalikud tema tervise hüvanguks. Lapsed nutavad, kuna neid ehk ehmatab esialgu see heli või siis kasvõi see, et talle ninna midagi pannakse või teda kinni hoitakse. Aga see ei ole valus!
Kui järjepidev olla puhastamisega, siis ühel hetkel ka kõige pisim inimene mõistab, et sa teed talle tegelikult head ning nutt leebub iga kasutuskorraga. Minu kui ema soovitus on, et puhasta lapse nina ning peale seda võta ta sülle ning anna talle palju armastust – siis on lapsel kõik hästi!

Raudset närvi soovides,
Liis Kidsmedist