Rauapuudus on tänapäeva lastel sage probleem.

Rauapuuduse sümptomid lastel võivad olla üsna mitmekesised. Levinumad rauapuuduse sümptomid hõlmavad väsimust ja nõrkust, kahvatut nahka, kehva keskendumisvõimet ning rahutut und. Rauapuudusega lastel võib esineda ka isutus, ärrituvus ja sagedasem haigestumine, kuna immuunsüsteem muutub nõrgemaks. Rauavaegusaneemia korral võivad sümptomid süveneda ning põhjustada füüsilise ja vaimse arengu aeglustumist. Esmased tunnused võivad jääda märkamatuks, mistõttu on oluline jälgida lapse energiat, isu ja üldist tervist.

Rauavaeguse ennetamine

Lapsevanemana saad sa rauavaegust ennetada, pakkudes lapsele rauarikkaid toite, nagu liha, kala, munad, täisteraviljad, spinat ja kaunviljad. Raua imendumist parandavad ka C-vitamiini rikkad toidud, näiteks tsitruselised, marjad ja paprika. Samuti tuleks vältida liigset tee ja piima tarbimist koos rauarikka toiduga, kuna need võivad raua imendumist pärssida. Tänapäeval on aga väga palju valikulisi sööjaid lapsi, kelle menüüst sageli ei piisa oma rauavarude säilitamiseks. Kui lapse toidust jääb rauapuuduse ennetamiseks väheks, võiks kaaluda rauapreparaate nagu Kidsmed Iromed rauasiirup lastele, mis on kliiniliselt tõestatud ja tõhus lahendus rauapuuduse vältimiseks.

Miks valida Kidsmed Iromed rauasiirup?

Tegemist on ainsa kliiniliselt tõestatud lastele mõeldud rauasiirupiga Eestis. See sisaldab B6 ja B12 vitamiine (B6 ja B12 vitamiinid on laste tervise ja arengu jaoks üliolulised. Nende vitamiinide piisav tarbimine toetab ainevahetust, närvisüsteemi, immuunsust ja vaimset arengut), aitab tõsta ferritiini taset, ei ärrita seedetrakti ega põhjusta kõhukinnisust.

Tänu Lipofer® mikrokapslitele on see kõrgema imendumisvõimega ning meeldiva maitsega, mis on lastele kergesti vastuvõetav.

Iromed Rauasiirupi lisamine lapse igapäevarütmi võib olla lihtne, kui see siduda mõne juba väljakujunenud tegevusega, näiteks hommikuse söögikorra või hammaste pesemisega. Kuna Kidsmed Iromed rauasiirupil lastele puudub ebameeldiv raua maitse ja see on tõesti meeldiva maitsega, on lapsed enamasti nõus seda rõõmuga võtma.

Kliinilised uuringud näitavad, et laste rauasiirup Iromed on tõhus ferritiini taseme tõstja – uuringus osalenud lapsed parandasid oma näitajaid lausa 69%. See aitab ennetada aneemiat ja taastada rauavarusid. Iromed on mõeldud lastele alates 3. eluaastast, kuid arsti nõusolekul võib seda kasutada ka noorematel lastel.

Rauapuuduse ja aneemia vältimine on lihtsam kui tagajärgedega tegelemine. Tervise hoidmiseks ja rauataseme taastamiseks vali Kidsmed Iromed rauasiirup lastele – teaduslikult tõestatud ja lastele sobiv lahendus.