Mida osta enne beebi sündi?

Iga lapsevanem tahab, et tema beebil oleks olemas kõik, mida laps vajab. Eriti põhjalikult valmistutakse esimese lapse sünniks, sest lapsevanemad ei ole veel kursis, mida laps päriselt vajab, kuid järgnevate laste korral ollakse teemaga paremini kursis. Selles artiklis räägime, mida peaks beebile kindlasti ostma, et olla uue ilmakodaniku sünniks ilusti valmis.

Kindlasti tuleb soetada beebiriideid

Lapsevanemad kindlasti soovivad, et nende beebidel oleksid moodsad riided. Moodsast väljanägemisest veelgi tähtsam on aga beebiriiete materjal. Beebiriiete puhul tuleks kindlasti valida puuvillased või orgaanilisest puuvillast riided , sest need on pehmed ja lasevad beebi nahal hingata. Mida aga täpsemalt osta?

  • 5-8 Body’t – body valides eelistage kindlasti hõlmikbody’sid, sest neid on mugavam beebile selga panna.
  • 5-8 särki – kui beebi juba oskab pead hoida, siis soovitame osta talle ka särke.
  • 5-8 paari pükse – kui beebil on seljas body/särk, siis tuleks beebile jalga panna ka retuusid või püksid. Kui beebi on veel vastsündinu, siis tasuks soetada kinniste jalaotstega retuuse, sest beebil ei püsi sokid veel jalas.
  • 2-3 mütsikest – kuna beebi pea ei tohi külma saada, siis tuleks osta ka mütsikesed. Suvel sündinud beebidele tuleks valida õhuke peakate, kuid külmemal ajal sündinud beebidel peaks olema paksem müts, mis hoiab nende kõrvad soojas.
  • 4-6 pidžaamakomplekti – beebil peaksid ka magades riided seljas olema.
  • 2-3 kampsunit või jakki – soovitame valida sellised kampsunid ja jakid, mida saab eest nööpida. Kui teie beebi ei oska veel pead hoida, siis on soovitatav kasutada hõlmikstiilis riideesemeid, kuna ülepea käivate riiete lapsele selga saamine on väga raske.
  • Sokid – beebil peavad olemas olema sokid, et varbad oleksid soojas.
  • Kombekas – kui teie beebi on sündinud külmemal ajal, siis tuleks talle osta ka kombekas, mis hoiaks teda soojas.
  • Soovitame beebile osta ka kindad, mida peaksid kandma kuni kuuvanused beebid, sest beebid võivad kogemata küünega kraapida oma nägu.

Silmas tuleks pidada ka seda, et beebi pesu tohib pesta ainult beebidele ette nähtud pesupulbriga, sest muidu võib see ärritada nende nahka.

Beebi hooldamiseks on vaja soetada mitmeid tarvikuid

Iga lapsevanem soovib, et tema beebil oleks mugav ja hea ning beebi eest hoolitsemine oleks võimalikult lihtne. Järgnevalt jagame soovitusi, mida tasuks beebile soetada.

  • Häll või võrevoodi – beebile tasuks kindlasti soetada tema magamisase. Võrevoodisse tuleb soetada ka tugev ja tasane madrats, mis mahub voodisse nii, et voodi ja madratsi vahele ei tohiks mahtuda kaks sõrme. Võrevoodisse tuleks osta ka sobivad linad.
  • Beebimonitor – selle abil saab ilusti jälgida last, kui lapsevanem viibib teises toas. Beebimonitori saab valida kas kaamera või kaamera ja videopildiga. Videopildiga beebimonitor tuleks paigutada nii, et beebi oleks täies ulatuses näha.
  • Mähkimislaud või kummut mähkimisalusega – mähkimislaual on hea beebil mähkmeid vahetada. Beebile tuleks varuda ka mähkmeid ning mähkmekreemi, mida tuleks kasutada, kui mähkmealune nahk on punetav ja tundlik. Lisaks tuleks beebile soetada ka puhastuslapid, mida on hea kasutada justnimelt mähkmete vahetamise ajal.
  • Käru – beebile tasuks kindlasti soetada käru, millega on mugav jalutamas käia.
  • Auto turvatool – kuna beebiga tuleb ette ka autosõite, siis on oluline, et tema turvalisus oleks tagatud.
  • Mängumatt – kui beebi õpib juba roomama, siis on tal oma matil maailma uudistada.
  • Beebi kandekott – kui ema soovib last mugavalt endaga kaasas kanda, siis on hea abivahend selleks beebi kandekott, millega laps on mugavalt ema vastas.
  • Beebi lamamistool – olles lamamistoolis, saab beebi hea ülevaate ümbritsevast. Kuna lamamistool liigub rahustavalt, siis see tekitab ka beebis rahulikkust.
  • Küünekäärid – beebidele kasvavad küüned kiiresti ning küünte lõikamiseks tuleks osta küünekäärid.

Beebi imetamiseks on vaja mitmeid abivahendeid

Kuna beebi vajab rinnapiima jõudsaks kosumiseks ja kasvamiseks, siis on soovituslik soetada ka mitmeid lisatarvikuid, mis on beebi imetamiseks vajalikud.

  • Vastsündinule tuleb soetada kindlasti soetada lutipudel. Lola&Lykke lutipudel on koolikutevastane lutipudel, millel on pehme silikoonist lutt ning kuhu saab piima pumbata otse lutipudelisse. Lutipudeli lutid on saadaval ka erinevas vanuses beebidele – vastsündinutele, kolmekuusetele ning kuuekuusetele. Lutti on vaja vahetada, sest vanusega muutub luttide voolutugevus.
  • Elektriline rinnapump – see on oluline, et ema saaks lapsele piima pumbata, kui ta viibib lapsest eemal. Lisaks aitab rinnapumba kasutamine stimuleerida rinnapiima teket. Kui kasutada rinnapumpa, siis tuleks rinnapiima säilitamiseks soetada ka rinnapiima säilituskotid. Oleme kirjutanud lähemalt rinnapiima pumpamisest ka oma blogis.
  • Rinnapumba lehtrid – rinnapumpa kasutades on väga oluline soetada endale ka õiges suuruses rinnapumba lehtrid. Vales suuruses lehtrid võivad muuta pumpamise valusaks ning rinnad tundlikuks. Lehtrite suurus võib ajas muutuda ning samuti võivad mõlemal rinnal olla erinevas suuruses lehtrid.
  • Nibukaitsmed ja geelpadjad - paljudel emadel võivad rinnad imetamisest tundlikuks muutuda. Valu leevendamiseks tuleks soetada emal endale kas nibukaitsmed või geelpadjad, mida saab kasutada nii kuuma kui ka külma padjana.

Beebile on vaja soetada ka vannitamise tarvikuid

Beebit tuleks vannitada umbes kolm korda nädalas, sest muidu võib ta nahk muutuda kuivaks.  Beebi vannitamiseks tuleks osta järgnevaid asju:

  • Beebi vann - beebi vann peaks olema ümarakujuline, et laps ennast ära ei kriimustaks. Samuti tuleks vanni osta vanniiste, sest siis on laps kaitstud ning see teeb tema pesemise mugavaks
  • Beebi šampoon ja dušigeel – kindlasti peaks beebil olema beebile sobivad pesuvahendid. Beebidele pesuvahendeid ostes jälgi, et need ei sisaldaks kemikaale ning mille pH tase oleks umbes sama, mis nahal eh umbes 5,5. Samuti võiks valida pesuvahendid, mis ei sisalda alkoholi, vaid milles on hoopiski erinevaid vitamiine näiteks A, E või D-vitamiinid.
  • Pehmed vannirätikud beebi kuivatamiseks.

Valmistu ka selleks, et beebi võib saada külmetus- või viirushaiguse

Beebid ja väikelapsed on sagedamini haiged kui täiskasvanud. Beebi ravimiseks tasuks soetada ka mitmeid abivahendeid.

  • Ninaaspiraator – kuna beebid võivad olla mitmeid kordi aastas nohus, siis soovitame kohe soetada elektrilise ninaaspiraatori, mille abil saab beebi ninast eemaldada sekreeti kiirelt ja valutult. Oleme kirjutanud beebi nohu ravimisest täpsemalt ka oma blogis.
  • Inhalaator – beebidel võib tekkida ka köha. Parim abivahend beebi köha ravimiseks on inhalaator. Vähemalt kahe aasta vanused lapsed võivad kasutada juba ka köhasiirupit. Lähemalt saate beebi köha ravimisest lugeda meie blogist.
  • Kontaktivaba termomeeter – kui kahtlustate, et laps võib olla palavikus, siis mugavaim abivahend tema kraadimiseks on kontaktivaba termomeeter. Lähemalt lapse kraadimisest ja palaviku ravimisest saab lugeda meie blogist.