Rinnapadjad, mida tuntakse ka kui “imetamispadjad”, on imavad padjakesed, mida kantakse imetava ema nibude ja rinnahoidja vahel. Need toimivad kilbina, mis kaitsevad riideid piima lekke eest, hoides ära märjad laigud ja võimalikud plekid.

 

Ühekordne või korduvkasutatav?

Lapse imetamine on ilus kogemus! Need tunded, kui rinnaga toitmise ajal oma last kaisutate, on suurepärased ja rahuldust pakkuvad igale emale. Kahjuks kaasnevad sellega mõned väljakutsed, nagu valusad nibud ja lekkivad rinnad.

Rinnapadjad võivad mängida suurt rolli teie mugavustunde saavutamisel ja piinlike lekete vältimisel riietel. Neid on sarnaselt mähkmetele saadaval ühekordselt kasutatavate või korduvkasutatavate variantidena. Milline on siis teie jaoks kõige ideaalsem valik?

Ühekordsed rinnapadjad

Ühekordsed rinnapadjad on valmistatud õhukesest imavast materjalist ja on erineva imavusega nagu näiteks hügieenisidemed. Saate osta ühekordselt kasutatavate patjade karbi, milles on 10-100 tk pakis.

Tavaliselt on neil kleepuv tagakülg, et need rinnahoidja külge kinnitada, mis võib takistada hingavust. Kui nad on märjaks saanud, visake need lihtsalt prügikasti ja pange uued.

Paljud ühekordselt kasutatavad rinnapadjad, nagu ka ühekordsed mähkmed, sisaldavad imavaid kemikaale, mida panete otse nahale.

Neil puudub ka täiuslik õhuvool, mis võib põhjustada ebamugavusi ja niiskuse kinni jäämist ning rinnainfektsioonid arenevad niiskes keskkonnas kiiresti.

Seega, kui olete eriti lekkiv, peate kasutama palju ühekordseid patju, mis pole mitte ainult ebamugavad, vaid ka kulukad.

Korduvkasutatavad rinnapadjad

Need on riidest padjad, mis on hingava lekkekindla kihiga ning sobivad ideaalselt teie rinnahoidjasse. Kuna need on valmistatud looduslikest kiududest, tagavad riidest rinnapadjad parema õhuringluse, mis on suureks abiks valulike nibude paranemise protsessis.

Selle asemel, et need padjad pärast kasutamist ära visata, on neid lihtne pesta ja kuivatada ning enamikke neist saab hõlpsasti beebi riietega koos pesta.

NIPP! Paaride koos hoidmiseks võite need pesukotis pesta.

Taaskasutatavaid rinnapatju kasutades te mitte ainult ei säästa keskkonda, vaid säästate ka raha. Karp Lola & Lykke bambusest kumeraid rinnapatju maksab 15 eurot.

Korduvkasutatavad rinnapadjad on palju ökonoomsemad. Eriti kui tulevikus on teil rohkem lapsi, on teil juba rinnapadjad olemas, kuna need kestavad pikka aega.

Mitut rinnapatja on mul vaja?

Keskmiselt vajate päevas 6 rinnapatja. Mitmed tegurid võivad mõjutada vajaminevate rinnapatjade arvu ja see sõltub emast. Vajalike rinnapatjade arv sõltub sellest, kui palju piima lekib. Vahetult pärast sündi võib vaja minna vaid mõnda padja, sest teie tootlikkus ei ole veel stabiliseerunud.

Kui tihti rinnapatju vahetada?

Soovitatav on vahetada rinnapatju iga 3-4 tunni järel. Sellise tarbimisega vajate iga päev umbes 6 paari padja. Kui aga lekite kergelt, ei pruugi see nii olla, kuna te ei pruugi nii sageli vahetada.

Kas ma saan ühekordselt kasutatavaid hoolduslappe uuesti kasutada?

Ei. Sellisel juhul tekib liigne niiskus, mille tulemuseks on tõenäoliselt hapu lõhn. Keegi ei taha olla inimese kõrval, kes lõhnab ebameeldivalt!

Suurim potentsiaalne risk rinnapatjade kasutamisel on bakterite kasv. Bakterid õitsevad soojas ja niiskes keskkonnas. Kui te neid sageli ei vaheta, võivad rinnapadjad saada kasvulavaks.

Ühekordsed rinnapadjad

Ühekordsed rinnapadjad on padjad, mille üks külg on kleepuv, et kinnituks rinnahoidjasse. Peale kasutamist tuleb padjad prügikasti visata ning uutega asendada. Sisaldavad sageli plastikut ja kemikaale.

EELISED

PUUDUSED

Mugav

Ei ole keskkonnasõbralikud

Lihtne kasutada

Liimiga külg vähendab õhuringlust

 

Regulaarne, korduv kulu imetamise ajal

 

Jäigemad vastu rinda

 

Korduvkasutatavad rinnapadjad (Lola & Lykke)

Korduvkasutatavad rinnapadjad on masinpestavad ja neid saab kasutada mitu korda. Need on valmistatud mitmesugustest materjalidest, et tagada mugavust ja imavust.

EELISED

PUUDUSED

Keskkonnasõbralik

Esmane (aga ühekordne) kulu suurem

Kuluefektiivne

Peab regulaarselt pesema

Hingav

Kasutatud rinnapatjade säilitamine kodust eemal võib olla tülikas

Kumer kuju sobitub hästi rinnaga

 

Pehme ja lekkekindel